Perseløpet er blitt et FIL-arrangement

Etter at Bjørn Saksberg startet opp og har drevet Perseløpet en god stund helt på egen kjøl, er Feiring IL kommet inn som teknisk arrangør.

Kolbjørn Hjertvik satte ny aldersrekord i M70-74 med tiden 19:26.

Perseløpet er «Norges mest lavterskel gateløp i raske løyper», åpent for alle løpeglade som har lyst til å konkurrere hovedsakelig mot seg selv og forbedre egne, personlige rekorder – «å perse».

Perseløpet er tidligere arrangert langs Mjøstråkk på Minnesund og på Sand i Ullensaker. Etter noe koronapause og omorganisering, er det nå flyttet til Hammerstad i Eidsvoll, med parkering, start og mål ved Ås skole/Coop Extra Hammerås.

Søndag 13. juni ble det arrangert 5 km – med gode tilbakemeldinger. Løpet går den såkalte Vestvangrunden, på gang/sykkelveg mot Sundet, inn på Vestvangvegen som man følger sørvestover og på gangveg til Ås skole. Ruta kan snus etter vindforholdene.

Bladet Kondis skrev etter første løp med 48 deltakere 13. juni at «Perseløpet levde virkelig opp til navnet sitt søndag 13. juni, da hele 23 løpere dro hjem med ny bestenotering på 5-kilometer«.

Etter det andre løpet med 102 deltakere 27. juni skrev Kondis «Perseløpet fortsetter å leve opp til sitt navn». Da ble det løpt både 5 og 10 kilometer, i samme løype, og hele 36 av totalt 102 som fullførte på satte pers! Å konkurrere mot egne tider kan man klare, enten man er ultrasprek eller vanlig dødelig.

Bjørn Saksberg har fått ros og oppmerksomhet, med et dobbeltsides oppslag og intervju i samme magasin, med tittelen ildsjel: «Bjørn Saksberg, den unike løpsarrangøren som gjør minst 10 manns jobb alene ved hjelp av teknologi, inviterer nå til ultraløp for første gang». 

Bjørn fortsetter å stå som arrangør av Perseløpet, som krever lite mannskap og dugnadsinnsats. Perseløpet har et bra potensiale for å gi gode inntekter til Feiring IL, med relativt lite arbeid. Har du lyst til å bidra, er du hjertelig velkommen til å melde deg på arrangørsida, for eksempel for én dato i ny og ne – ta kontakt med kasserer@feiringil.no

Søndag 4. juli arrangeres Perseløpet igjen. Da kan deltakerne velge mellom distansene 50 km, maraton og halvmaraton. Sikter du på 50 kilometer må du regne med hele 19 runder i den rekordraske løypa på 2632 meter ved Hammerås.

Kondis’ forhåndsomtale foran førstkommende søndags Perseløp kan du lese her. Akkurat nå er det meldt regn på søndag – som kanskje er bedre enn steikende sol når man skal ut på maratondistansen. Men blir det regn, er det første gang i Perseløpets historie!

Ingen bildebeskrivelse er tilgjengelig.

Her kan du følge Perseløpet på Instagram

Foreløpig er det ikke satt opp datoer for høstsesongen/etter sommerferien. Perseløpets facebookside er her, hjemmeside her.

Og hvis du vil prøve å sette ny pers, finner du påmeldinga her!