Trøllkjerka runden

Turen starter ved Melby, der man går Høgdeveien til Melbyhøgda.

Kart over stier i Feiring

Oppover til Melbyhøgda er det flere skilt med lokalhistorie. På Melbyhøgda kan man enten gå korteste vei til Trøllkjerka ved å følge skogsbilveier som skiløypa følger. Da passerer man Høgdeputten som man kan fiske fra brygge. Alternativ kan man følge stien i retning Hurdal før man følger ryggen med utsikt mot Brågåtjenna. Man kan da evt. skrive seg inn i turboka på Brurbakken som er 200m lengre langs stien til Hurdal. Etterhvert kommer man inn på skiløype traseen og stien inn til Trøllkjerka.

Stien tilbake til Feiring går herfra relativt bratt oppover. På toppen er det flere flotte utsiktspunktet hvor man ser utover Hurdal, Totenåsen og Mjøsa. Man kan også ta avstikkeren opp på Spelkampen som er en av 12-topper over 600moh i Feiring. Derfra er det flott utsikt mot Hurdal og Totenåsen.

Trøllhuken i Trøllkjerka

 

Utsikt fra Spelkampen

Ved å følge merket sti tilbake så kommer man tilbake til utgangspunktet. Alternativet er at man tar til høyre når man kommer ned til grusveien. Da kommer man etterhvert ned til Svendbyvegen, hvor man kan ta til høyre for å gå til utsiktspunkt Ilbakken, hvor det er flott utsikt over Feiring.

Utsikt fra IlbakkenDerfra kan man gå nymerket sti som ender innerst i Doppiveien. Følg denne tilbake til Kjerkelinna eller ta av etterhvert å følge den gamle seterveien til Gudmundstuen. Da kommer man igjen ved Fløygir.