Hele bygda er kartlagt!

Etter halvannet år med iherdig jobbing er endelig turkartet over Feiring klart for salg.

– Nå håper vi at enda flere vil bruke det fantastiske turterrenget i skogen i Feiring, sier primus motorer, Irene A. Bjørndal og Aina T. Haarberg i trim- og turgruppa i Feiring Idrettslag.

PROSJEKTLEDERE: Irene A. Bjørndal og Aina T. Haarberg i Feiring ILs trim- og turgruppe er ildsjelene bak det nye turkartet for Feiring. FOTO: Ellen Drtina

KART OG KARTTAVLER

Sammen med lederen for gruppa, Kai Melby, har de hatt ansvaret for kartprosjektet. De har utarbeidet et turkart som folk kan kjøpe, samt fem store karttavler som er klare og skal settes opp før vinteren. De vil bli plassert i Øverbygda og ved Vangen nord i Feiring, samt ved bommen i Dalbekkvegen, ved Nordgardsgrinda og i Badstudalen sør i bygda.

SKILØPERE OG JEGERE

– Det har vært et ønske om turkart over Feiring fra ulike brukergrupper, forteller Bjørndal og Haarberg. Kartet som nå er klart, kan brukes av både turgåere til fots, skiløpere og jegere. Det vil også bli laget en del flere skilt som settes opp der det er nødvendig, på stier og i kryss.

– Dugnadsviljen har som vanlig vært god, og vi retter en stor takk til alle som velvillig har stilt opp på stirydding, merking, løypekjøring, klopplegging og med alle andre bidrag til kartet, sier de to ildsjelene.

TURMÅL: Carsten Ankers lysthus nord i Feiring er et yndet turmål året rundt. FOTO: Aina T. Haarberg

140.000 KRONER I STØTTE

De berømmer også Gjensidigestiftelsen, som har gitt Feiring Idrettslag hele 90.000 kroner i støtte til dette prosjektet, og Sparebankstiftelsen som har gitt 50.000 kroner, og slik bidratt til at kartet nå ser dagens lys.

TRØLLKJERKA: Gapahuk og grill møter folk som tar turen til Trøllkjerka i Feiring.  FOTO: Irene A. Bjørndal

– Det er mange fine fiske- og bademuligheter i Feiring, det er flotte tjern og flere severdigheter. Det er også kommet til flere nye turmål som er blitt mer kjent de seinere åra, som Ankerstein, Vidvangsberget, Typpberget og Trøllkjerka, forteller Irene A. Bjørndal.

SITTEGRUPPER OG GAPAHUK

Kartet tar også for seg tursti langs Mjøsa, samt selvfølgelig turer på åsen, og ikke minst til Skreikampen, som er Eidsvolls høyeste topp. Der får man litt fjellfølelse.

Flere steder er det satt ut sittegrupper man kan raste ved, og ved Bjønntjernet, Offsettjernet, Trøllhuken og Typperget er det gapahuker som gir ly for været når man er på tur.

 

SELGES PÅ SAU & SKAU

– Turkartet over Feiring kommer i salg når Feiring ILs trim- og turgruppe har egen stand på arrangementet Sau & skau som foregår på Fløygir lørdag 28. september, sier Aina T. Haarberg. Deretter kan alle få kjøpt kartet på Coop Prix i Feiring og Disserud Fjøs & Maskin.

 

UTSIKT: Vidvangberget er ett av mange utsiktspunkter man kan nå ved å bruke det nye Feiring-kartet.  FOTO: Aina T. Haarberg